Potrivit oficialului, în planul de reoganizare este propusă o restrângere de personal de câteva zeci de persoane. Vosganian a mai afirmat că în alte compartimente din Ministerul Economiei este nevoie de personal specializat care nu există în prezent.

Ministrul a precizat că Guvernul va face un audit al restructurărilor bugetare până în luna iunie care va fi coordonat de vicepremierul Liviu Dragnea, iar la nivelul ministerului pe care îl conduce se va face o evaluare a personalului. ‘La Ministerul Economiei, după un dialog cu sindicatele şi cu compartimentele specializate pe această temă, auditul va avea în vedere, pe de o parte, stabilirea responsabilităţilor pe fiecare compartiment, apoi evaluarea personalului care există în fiecare compartiment şi care este nivelul său de pregătire, urmând apoi să facem o compatibilizare între responsabilităţile, între strategiile pe care ni le asumăm şi personalul care există’, a spus Vosganian la Palatul Parlamentului, înainte de începerea dezbaterii moţiunii simple pe situaţia de la Oltchim.

El a adăugat că sunt zone în care personalul este excedentar, dar sunt şi zone în care personalul este deficitar şi ar trebui găsită o modalitate de a acoperi lacunele de structură profesională.

‘Săptămâna aceasta vom prezenta o Ordonanţă de urgenţă care priveşte reorganizarea AVAS şi în care, datorită restrângerii portofoliului acestuia, propunem şi o restrângere de personal de câteva zeci de persoane. În acelaşi timp însă, în alte compartimente, cum este cel juridic, cum este cel ce se referă la industria de apărare şi la politicile industriale, simt nevoia unui personal specializat pe care în acest moment nu-l mai am. Orice organism viu are în acelaşi timp un schimb cu mediul şi administraţia centrală este organism viu. Ideea că nu facem angajări în sectorul bugetar este o idee greşită care condamnă în primul rând pe tinerii absolvenţi ai facultăţilor de administraţie publică. Atâta vreme cât avem un învăţământ superior specializat nu mi se pare corect să refuzăm absolvenţilor dreptul de a putea lucra în administraţia centrală, ea trebuie întinerită şi profesionalizată’, a spus ministrul Economiei.

Sursa: Agerpres