Viorica Dăncilă este terminată după ce ultimele informații apărute în presă indică că fostul premier ar urma să nu mai prindă un fotoliu de parlamentar.

Când i s-a cerut să demisioneze din fruntea PSD, Dăncilă a primit promisiunea că va ocupa un fotoliu de europarlamentar la următoarele alegeri locale. Cel care a spus acet lucru a fost chiar președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu. 

Lucrurile se pare însă că au luat o nouă întorsătură, deloc favorabilă lui Dăncilă. Deocamdată este o opinie a unui lider PSD, făcută în direct la Digi 24. Totul a pornit de la anunțul făcut de Claudiu Manda, care a susținut că PSD nu va mai pune proști în funcții publice.

Întrebat dacă vor mai fi proști în funcții publice din partea PSD, Daniel Tudorache – primarul Sectorului 1 a decretat: „Eu sper să nu mai fie de la niciun partid! Am văzut ce s-a întâmplat. Și sperăm să nu se mai întâmple”. 

Răspunsul a fost DA

Rugat să nominalizeze persoanele la care face referire, Tudorache a făcut anunțul care a cutremurat-o pe Dăncilă. „La colegi de-ai mei din PSD. Ați nominalizat doi”. Întrebat dacă este vorba de Viorica Dăncilă și Dănuț Andrușcă, primarul de la unu a spus categoric: Da! 

În opinia sa, sunt șanse mici ca Viorica Dăncilă să se mai regăsească pe lista de la alegerile parlamentare ale PSD. 

Păi vedem, dacă colegii mei ies și spun în continuare sau merg cu acest slogan, șansele sunt din ce în ce mai mici să fie”, a punctat Tudorache. Când i s-a amintit că promisiunea de europarlamentar i-a fost făcută într-un CEX imediat după alegerile prezidențiale, liderul PSD a răspuns că așa e în politică!

Ce șanse mai are la o funcție importantă

Despre ce o așteaptă în viitor pe Dăncilă a vorbit și președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu. Întrebat dacă mai susține candidatura lui Dăncilă la președinția organizației de femei, așa cum i-a promis, Ciolacu a vorbit despre o funcție interimară, adică despre un mandat volatil, care poate fi oricând întrerupt.

Ahotărât îCEx, toate alegerile privind organizațiile de femei, de tineret, pensionari și aleșii locali să aibă loc după Congres. Personal am susținut să fie președinte interimar la organizația de femei”, a spus Ciolacu.