Potrivit unei postări pe pagina personală de facebook, Viorica Dăncilă consideră declarațiile Ralucăi Turcan „pur și simplu aberante”. Fostul candidat la prezidențiale mai adaugă că prin această decizie oamenii pierd dreptul la o viață liniștită.

 

„Declarațiile Ralucăi Turcan și ale ministrului Muncii, Violeta Alexandru, privind creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani sunt pur și simplu aberante, în condițiile în care speranța de viață în România este de 75 de ani. Guvernul își mai arată o dată uriașul dispreț pe care îl poartă vârstnicilor și pensionarilor, cărora insistă să le refuze dreptul la o viață liniștită și la pensia pentru care au cotizat în timpul anilor de muncă”, scrie Viorica Dăncilă.

 

Dăncilă este de părere că noul Guvern a ales această vârstă pentru pensionare, deoarece nu mai vrea să plătească pensiile. În opinia sa, „pensia nu este o pomană”.

 

„Doamna ministru, nu puteți forța oamenii să muncească până la 70 de ani doar ca să nu mai fie nevoie să le plătiți pensiile! Pensia este un drept, nu o pomană, doamna ministru. Ați arătat încă o dată că nu cunoașteți realitățile din societatea românească și că nu vă pasă câtuși de puțin de oameni!”, a mai adăugat Dăncilă.