Google s-a lansat miercuri în concurenţă cu Skype, anunţând că va adăuga la Gmail, serviciul său de poştă electronică, un serviciu de telefonie online, gratuit în Statele Unite, informează AFP.

‘Începând de astăzi, puteţi folosi Gmail pentru a da şi primi telefoane’, a anunţat Nick Foster, inginer de soft de la Google, pe un blog al grupului. ‘Vom acorda acces la această funcţie tuturor utilizatorilor din Statele Unite, peste câteva zile’, a adăugat el.

Tarifele către destinatari din România sunt de 9 cenţi pe minut pe fix, respectiv 21 de cenţi pe minut pe mobil.

Serviciul de apeluri telefonice al Skype are tarife de 14,3 cenţi pe minut pentru apelurile către România, 11,4 cenţi pe minut pentru cele către linii din Bucureşti, respectiv 33,5 cenţi pe minut către reţelele mobile româneşti. Tarifele Skype cuprind TVA, în timp ce pentru cele practicate de Google nu se specifică dacă taxa este inclusă sau nu.

Gmail va fi asociatul Voice, serviciu de telecomunicaţii al Google, care permite gruparea sub un singur număr al tuturor linillor telefonice. Opţiunea ‘apel telefonic’ de la mesageria instantanee a Gmail va permite utilizatorilor să aibă convorbiri telefonice, cu sau fără imagine, de pe calculatorul lor. Google ‘s-a preocupat ca tarifele sale să fie cât se poate de reduse’, precizează Foster.

Apelurile în Statele Unite şi Canada vor fi gratuite. Cele către liniile fixe din majoritatea ţărilor europene, Rusia, Mexic şi Argentina sau din ţări asiatice (Japonia, Hong Kong, Malaezia) vor costa doi cenţi pe minut.

Potrivit Google, Voice a atras peste un milion de utilizatori într-o perioadă de testare.

SURSA: Agerpres, Mediafax