Pe agenda discuţiilor se află teme din sfera relaţiilor bilaterale, a afacerilor europene şi a dosarelor internaţionale, potrivit Administraţiei Prezidenţiale. 

Totodată, întrebat joi la sosirea la sediul Consiliului European dacă va discuta cu Macron despre aderarea României la Spaţiul Schengen, Iohannis a răspuns: "Da, sigur o să discut. Este o temă importantă pentru noi". 

Preşedintele Iohannis va mai participa, vineri, la sesiunea de lucru a Consiliului European, conform agendei şefului statului. 

Principalele subiecte de pe agenda reuniunii Consiliului European de la Bruxelles se referă la securitate şi apărare, ocupare, creştere economică şi competitivitate, migraţie, schimbări climatice. Vor fi discutate, de asemenea, iniţiativele lansate de Comisia Europeană în contextul Strategiei privind Piaţa Unică Digitală, precum şi relaţiile externe ale Uniunii Europene. Totodată, vor fi trecute în revistă cele mai recente evoluţii legate de negocierile privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană. (Sursa: Agerpres)