Ford Motor Co. se afla in discutii cu grupul chinez Geely Automobile Holdings Ltd. pentru vanzarea diviziei Volvo, in incercarea de a evita solicitarea unui ajutor guvernamental, potrivit unor surse avizate.

Ford ar putea vinde Volvo pentru mai putin de 6,4 miliarde de dolari, suma pe care a platit-o in 1999 pentru achizitionarea companiei suedeze. Potrivit surselor, Ford a negociat si cu Chery Automobile Co. si Chongqing Changan Automobile Co.

Producatorul auto Ford a raportat anul trecut o pierdere record de 14,6 miliarde de dolari si incearca sa evite solicitarea unui ajutor guvernamental pentru a face fata crizei economice, in contextul in care vanzarile auto din SUA au scazut pana la cel mai mic nivel din ultimii 27 de ani.

Potrivit surselor, achizitionarea unei marci auto de lux ce apartine Ford va face ca Li Shufu, fondatorul Geely, sa reuseasca sa se extinda la nivel international.

Compania suedeza Volvo se afla intr-o situatie extrem de dificila pe fondul crizei financiare globale ce a afectat grav industria auto. Astfel, vanzarile marcii au scazut cu 64% in 2008, Volvo inregistrand pierderi inainte de impozitare de 736 milioane de dolari in ultimul trimestru al anului trecut.

Sursa: Bloomberg