Potrivit sursei citate, la nivelul lunii decembrie 2015, faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, a crescut atât ca serie brută (+14,2%), cât şi ca serie ajustată (+8,8%).

Pe întreg anul 2015, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total, ca serie brută, cu 10,4%, iar pe elemente de structură au avut loc creşteri astfel: lucrările de reparaţii capitale – cu 31,8%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente – cu 13,3%, şi la lucrările de construcţii noi – cu 5,2%.

De asemenea, pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 20% şi la clădirile nerezidenţiale cu 1,1%. În schimb, la clădirile rezidenţiale volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 5,8%.

În ceea ce priveşte rezultatele consemnate în decembrie 2015, comparativ cu noiembrie, acelaşi an, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută, cu 28,4%, creştere evidenţiată astfel: lucrările de construcţii noi cu 41,1%, lucrările de reparaţii capitale cu 29,5% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 1,5%. În funcţie de obiectul de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 30,6%, la clădirile nerezidenţiale cu 27,8% şi la clădirile rezidenţiale cu 14,1%.

Pe de altă parte, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, s-a înregistrat o creştere cu 5,9%, în decembrie 2015, după cum urmează: lucrările de construcţii noi (+16,6%), lucrările de reparaţii capitale (+1,7%) şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+1,2%). Pe obiecte de construcţii, creşterile au avut loc astfel: construcţiile inginereşti (+7,4%), clădirile rezidenţiale (+3,5%) şi la clădirile nerezidenţiale (+3%).

Datele INS arată că, în decembrie 2015, comparativ cu decembrie 2014, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută cu 14,2%, iar pe elemente de structură au avut loc creşteri în lucrările de reparaţii capitale (+71,6%), lucrările de construcţii noi (+6,6%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+5,8%).

Conform statisticii, pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 41,2%, în timp ce scăderi au avut loc la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 23,8%, respectiv cu 16,2%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 8,8%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri astfel: lucrările de reparaţii capitale – cu 55,6% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente – cu 4,2%. La polul opus s-au consemnat scăderi de 0,5% la lucrările de construcţii noi.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 34,4%. La clădirile nerezidenţiale şi la clădirile rezidenţiale, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 20,0%, respectiv cu 4,7%.