Analiştii susţin că Volkswagen se aşteaptă ca acest scandal, care va impune printre altele rechemarea la service a aproximativ 8,5 milioane vehicule vândute în Europa, să îi provoace costuri de peste 30 de miliarde de euro. 

Grupul a reparat pe piaţa internă aproximativ jumătate din vehiculele comerciale Amarok cu motor de doi litri, iar în martie va începe rechemarea la service a sedanului Passat. Maşinile vor îndeplini standardele Euro 5, a anunţat joi Volkswagen. 

Modul de reparare al vehiculelor din Germania va fi folosit şi în celelalte state europene iar în următoarele luni vor fi reparate şi vehiculele cu motoare de 1,2 şi 1,6 litri, a precizat grupul german.

Un număr de 5,2 milioane de vehicule cu motoare de doi litri, trei milioane cu motoare de 1,6 litri şi aproximativ 300.000 cu motoare de 1,2 litri trebuie reparate de VW în Europa. 

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.Rechemarea tuturor celor 11 milioane de vehicule va fi printre cele mai mari din istorie, similară cu cea efectuată de Toyota în perioada 2009 – 2010, când a adus la service peste zece milioane de vehicule din cauza unor probleme la acceleraţie. 

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania. 

AGERPRES