„Expunerea totală pe client şi firmele afiliate, este însa de circa 8 milioane de euro, mult sub cele 85 de milioane anunţate de DIICOT. Creditele beneficiază de garanţii imobiliare. În acest caz, după identificarea fraudei, pe lângă sesizarea autorităţilor, Volksbank România a demarat procedurile de executare silită. Creditele au fost de asemenea provizionate corespunzător, dat fiind că acest caz datează din 2010“, mai precizează reprezentanţii băncii.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  – Structura Centrală efectuează un număr de 48 de perchezitii domiciliare în municipiul Bucureşti şi judeţele Satu Mare, Ilfov şi Vâlcea, acţiunea vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 58 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălarea banilor.DIICOT a anunţat că frauda totală este de 85 mil. euro.

Capital a dezvăluit o lovitură de mare amploare a unui grup organizat după regulile unei veritabile „mafii a gulerelor albe“. Citiţi aici articolul