Valoarea sa este confidențială, dar ținând cont de dimensiunile operațiunilor Petrom, este cu siguranțâ cel mai mare contract de acest gen semnat în țara noastră. În plus, reprezentanții Vodafone au confirmat că nu este vorba doar de servicii de telefonie mobilă, ci și de internet de mare viteză și telefonie fixă.
„Este o poveste de succes ca la carte. Contractul cu Petrom are o particularitate, aceea că trebuie să acopere o paletă largă de servicii, de la telefonie mobilă la internet de mare viteză, iar noi le oferim toate acestea”, a declarat, pentru Capital, Iñaki Berroeta, CEO al Vodafone România.
„În plus, Petrom este prezent în aproape 40 de țări și trebuie să le oferim toate aceste servicii în toate țările”, a mai spus el. Concret, în afara țării serviciile vor fi furnizate fie prin intermediul subsidiarelor Vodafone, acolo unde acestea există, fie prin parteneri ai operatorului.
„Suntem prezenți în 30 de țări, dar multe companii lucrează cu noi prin contracte de parteneriat. Ei vând produsele Vodafone, fără să facem parte din acționariatul lor”, a explicat Berroeta. Contractul  a fost semnat anul acesta și a intrat deja în vigoare.
Cele două companii aveau deja o colaborare din anul 2006, care viza însă numai teritoriul României. Conform unui studiu Gallup, Vodafone România are o cotă de 61% din piața clienților corporate.