“Este pentru prima dată când o rețea mobilă din România oferă viteze comerciale din sfera vitezelor Gigabit, creând astfel puntea dintre 4G și 5G”, a declarat Cătălin Buliga, Technology Director, Vodafone România.  
În prezent, un singur telefon este capabil să atingă viteza oferită de Vodafone: Samsung Galaxy S8. Terminalul suportă momentan viteze de până în 500 Mbps, iar de la începutul anului viitor viteze de 800 Mbps. Într-un test realizat de companie, viteza a fost de 740 Mbps. Factorul de multiplicare dintre Mbps şi MB/s este de 8, astfel încât la o viteză de 800 de Mbps echivalentul downloadului este de 100 MB/s.

Diferenţa dintre viteza oferită de reţeaua 4.5 G şi 5G este că dacă la prima se ating viteze de 800 Mbps şi latenţă de 9 ms, la 5G vitezele sunt de zeci de Gbps, iar latenţă de 1 ms. 

În curând vor mai fi disponibile şi alte telefoane care să funcţioneze în reţeaua Vodafone 4.5G cu condiţia ca acestea să fie cumpărate de la operator. Cele cumpărate la liber trebuie duse în service pentru o actualizare de soft. 
În ceea ce priveşte tehnologia de voce VoLTE, disponibilă la Orange şi RCS&RDS, oficialii Vodafone au declarat că va fi implementată, însă nu a fost o prioritate. Traficul de date a crescut de zece ori faţă de anul 2014. 

Lansarea Supernet 4.5G este promovată printr-o campanie de comunicare care include jocul mobil „RaceReady Vodafone”, ce oferă lecții de condus defensiv pe Transfărăgășan pentru toți utilizatorii, acestea fiind realizate de campionul de raliu Titi Aur. Jocul „RaceReady Vodafone” este disponibil gratuit pentru telefoanele și tabletele cu sistem de operare iOS și Android.