Primii trei operatori de telefonie mobilă din India, Bharti Airtel, Vodafone şi Idea, s-au confruntat cu o scădere a vânzărilor odată cu apariţia pe piaţă a unui nou actor, Jio Infocomm, deţinut de miliardarul Mukesh Ambani, care a dat naştere la un război al preţurilor după ce a oferit clienţilor servicii gratuite de convorbiri şi transfer de date. 

Luni, Vodafone a confirmat speculaţiile din media potrivit cărora poartă discuţii cu firma mamă care deţine Idea Cellular, conglomeratul Aditya Birla Group. Grupul britanic precizează că această tranzacţie bazată pe schimb de acţiuni 'ar urma să se realizeze prin emiterea de noi acţiuni Idea pentru Vodafone' precizând însă că nu există nicio certitudine că se va ajunge la un acord.

Aceste informaţii au dus însă la creşterea cu 2,98% a cotaţiei acţiunilor Vodafone, cea mai puternică creştere înregistrată de o acţiune din indicele bursier pan-european FTSEurofirst 300, care în jurul orei 8:45 GMT era în scădere cu 0,84%.

O fuziune între al doilea şi al treilea operator de telefonie mobilă din India ar crea un grup cu 387 milioane de utilizatori, o cotă de piaţă de 36% şi acoperirea pentru reţele 4G pe întreg teritoriul Indiei, una din cele mai importante pieţe pentru grupul britanic Vodafone.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, cu divizii în 26 de ţări, 49 de reţele partenere în întreaga lume şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări.