Vodafone Greece, care în anul 2009 a achiziţionat un prim pachet de 18,5% din acţiunile Hellas Online, a preluat vineri un nou pachet de 73% de la grupul Intracom pentru 72,7 milioane euro în numerar. În urma acestei tranzacţii, care ar urma să se finalizeze în ultimul trimestru al acestui an, Vodafone Greece va deţine 91,2% din acţiunile Hellas Online şi va fi obligat să facă o ofertă de preluare şi pentru restul acţiunilor.

Potrivit Vodafone, Hellas Online avea la finele anului trecut 519.000 de utilizatori, ceea ce înseamnă o cotă de aproximativ 11% pe piaţa broadband, şi a înregistrat venituri de 227,4 milioane de euro şi un profit operaţional de 68,4 milioane de euro.

În încercarea de a ataca poziţia de lider a OTE pe piaţa de telecomunicaţii din Grecia, Vodafone a încercat fără succes în 2012 să fuzioneze cu Wind Hellas, al treilea operator de telefonie mobilă. De asemenea, luna trecută Vodafone şi partenerul său grec Wind au făcut o ofertă comună pentru preluarea Forthnet, cel mai mare operator grec de televiziune pe bază de abonament.

Vodafone Group Plc. este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, cu aproximativ 435 milioane de clienţi, la 30 iunie 2014. Grupul britanic are divizii în 30 de ţări de pe cinci continente şi peste 50 de reţele partenere din întreaga lume. Pe piaţa locală, Vodafone România a pierdut, în perioada aprilie – iunie 2014, aproape 92.00

AGERPRES