Vladimir Putin este foarte „concentrat și știe ce vrea

Țările occidentale au impus mai multe sancțiuni Rusiei în efortul de a opri atacurile Rusiei asupra Ucrainei, dar nu au reușit să descurajeze invazia. Pe măsură ce Rusia continuă să avanseze în anumite părți ale Ucrainei, Andrei Illarionov, fost consilier economic al lui Vladimir Putin din 2000 până în 2005, a spus că nu crede că actualul comportamentul lui Putin demonstrează că „își pierde mințile”.

Putin este foarte „concentrat”, „calculat” și „persistent. Știe ce vrea și încearcă să implementeze politica pentru a-și atinge obiectivele”, a spus el, adăugând că sancțiunile nu sunt un mijloc eficient de a opri atacurile președintelui rus.

„Singurul lucru care îl poate opri cu adevărat pe Putin în Ucraina și în Europa este rezistența. Rezistența este produsă de armata ucraineană, în timp ce poporul ucrainean rezistă eroic acestor agresiuni”, a declarat el. Europa trebuie să decidă dacă este mai importantă libertatea și suveranitatea și să facă sacrificii și mai mari pentru apărarea Ucrainei. Dar dacă Ucraina nu poate pune punct singură acestui război, europenii cu siguranță vor avea de suferit mult mai mult, a subliniat el, potrivit KievPost.

Generalul-locotenent american (r) Ben Hodges, fost comandant al trupelor terestre americane staţionate în Europa, a lansat un avertisment pentru România! Specialistul spune că țara noastră este expusă unui risc major, dacă Rusia câștigă războiul din Ucraina.

Ben Hodges a vorbit despre efectele războiului din Ucraina și modalitatea în care România ar fi afectată, dacă Rusia ar câștiga.

În primul rând, specialistul a subliniat că Aliații nu au făcut tot ce trebuie pentru a ajuta Ucraina să aibă mai mult succes. În ciuda acestui lucru, spune el, Moscova nu controlează mai mult de 19% din teritoriul ucrainean.

„Însă în ciuda acestui fapt, chiar și fără acțiunea noastră concretă, Ucraina încă are inițiativa. Țineți minte că acest război a început acum nouă ani. După nouă ani în care Rusia a avut toate avantajele, rușii nu controlează mai mult de 19% din teritoriul Ucrainei”, a declarat Ben Hodges pentru DefenseRomania.

Acesta a vorbit și despre modalitatea în care România ar fi afectată, dacă Rusia lui Vladimir Putin ar câștiga. Potrivit generalului, România deține în Marea Neagră resurse energetice importante. Doar în perimetrul Neptun Deep capacitatea de gaze e estimată la minimum 100 de miliarde de metri cubi.

Acest scenariu nu reprezintă un pericol doar pentru țara noastră

Acest scenariu nu reprezintă un pericol doar pentru țara noastră, ci și pentru întreaga regiune.

„Cel mai mare pericol pentru România este că Rusia va simți că poate face orice în Marea Neagră. Pentru că vor fi demonstrat că Occidentul nu a avut voința de a ajuta Ucraina să învingă Rusia. Se vor simți total liberi să facă ceea ce vor în Marea Neagră.

Și vor pune mai multă presiune asupra Turciei. Și cred că vom avea atunci o problemă reală. Poate cea mai mare problemă va fi că oamenii din România și din alte țări din Europa de Est își vor fi pierdut încrederea în SUA și în NATO. Vor crede că poate nu suntem angajați și dispuși să stăm cu adevărat aici și să ajutăm”, a mai spus Ben Hodges.