Purtătorul de cuvânt al liderului de la Kremlin informează că preşedintele rus Vladimir Putin, în vârstă de 68 de ani, a fost vaccinat marţi seara, în privat, împotriva COVID-19, informează AFP, citată de Agerpres.

În ceea ce privește doza de vaccin administrată, sursa citată nu a precizat acest aspect. Starea de sănătate a liderului rus este însă una bună, iar de miercuri își va relua activitatea în mod normal.

”Putin a fost vaccinat împotriva coronavirusului. Se simte bine. Mâine va avea o zi de lucru completă”, a declarat Dmitri Peskov, citat de agenţia de presă Ria-Novosti.

De menționat este faptul că, pe parcursul zilei de marți, Kremlinul a anunțat că a decis să nu dezvăluie cu care dintre serurile anti-COVID-19 de fabricaţie rusească va fi vaccinat preşedintele Vladimir Putin, transmite Reuters.

Cu ce ser a fost vaccinat Vladimir Putin

Decizia vine în contextul în care toate serurile rusești sunt ”de încredere și eficiente”.

”În mod deliberat nu spunem ce vaccin va primi preşedintele, remarcând că toate cele trei vaccinuri ruseşti sunt absolut de încredere şi eficiente”, le-a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, reporterilor.

Totodată, purtătorul de cuvânt a mai subliniat faptul că, Vladimir Putin şi-a anunţat luni intenţia de a se imuniza, urmând să fie imunizat în această seară cu unul dintre cele trei seruri rusești.

În același timp, Peskov a mai menționat că preşedintele a făcut deja foarte multe pentru a promova vaccinurile ruseşti, dintre care cel mai cunoscut este Sputnik V.

De menționat este faptul că, Moscova a mai acordat autorizare de urgenţă altor două vaccinuri de producţie internă, EpiVacCorona şi CoviVac. În ceea ce privește procesul de vaccinare, potrivit sursei citate, preşedintelui Putin nu agreează ideea de a fi vaccinat în faţa camerelor de luat vederi.