Este informația momentului despre Vladimir Putin. Președintele Rusiei a dat un ordin important în plin război în Ucraina. El a decis ca toate submarinele Flotei Ruse de la Marea Neagră, de pe care se pot lansa rachete spre întreaga Ucraina, să iasă la exerciții. Această mișcare s-a petrecut vineri, iar detalii pe acest subiect au fost dezvăluite de presa ucraineană.

Conform ultimelor date, danele din golful de sud al Sevastopolului, lângă care stau submarinele Rusiei, erau goale.

Flota rusă a Mării Negre are șase submarine

În total, flota rusă a Mării Negre are șase submarine: B-261 Novorossiysk, B-237 Rostov-pe-Don, B-262 Stary Oskol, B-265 Krasnodar, B -268 „Veliky Novgorod” și B. -271 „Kolpino”. Fiecare submarin rus are autonomie de 45 de zile și un echipaj de 52 de persoane, inclusiv 12 ofițeri. Pe lângă armele cu torpile miniere, submarinele de tip Varșovia poartă rachete de croazieră Caliber. Fiecare submarin este înarmat cu patru astfel de rachete.

Amintim că pe data de 4 mai, ministerul Apărării de la Moscova a anunțat că a lansat două rachete Kalibr de pe un submarin din Marea Neagră, asupra unor ținte din Ucraina. Sursa citată a publicat imagini video ale lansării rachetelor de croazieră din Marea Neagră, declarând că ele au lovit ținte terestre nespecificate din Ucraina. Astfel, a fost reiterat avertismentul potrivit căruia Rusia va încerca să lovească transporturile de armament livrat de NATO Ucrainei.

Atacuri lansate de Vladimir Putin în plin război în Ucraina

Aflată în plin război în Ucraina, Rusia a anunțat anterior că a lansat atacuri similare de pe un submarin la 29 aprilie. Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a avertizat că armata rusă va considera transporturile de arme ale NATO în Ucraina ca ținte ce trebuie distruse.

“Statele Unite şi aliaţii lor din NATO continuă să trimită arme în Ucraina. Considerăm orice transport al Alianţei Nord-Atlantice sosind pe teritoriul ţării cu arme sau materiale destinate armatei ucrainene ca ţinte ce trebuie distruse”, a declarat Şoigu la o conferință a oficialilor din Ministerul Apărării.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu a declarat anterior că armata rusă va considera transporturile de arme ale Alianței Nord Atlantice (NATO) către Ucraina drept ținte. Ministrul rus a mai spus că aceste ținte urmează să fie distruse.

Putin a dat ordinul. Rusia a desfăşurat sisteme de apărare antiaeriană

În aceste momente s-a mai aflat că Rusia a început să-și consolideze poziția pe Insula Șerpilor. Conform informațiilor oferite de ministerul ucrainean al Apărării, aici au fost desfășurate deja sisteme de apărare antiaeriană și în viitor ar putea fi amplasate sisteme de rachete.

Rusia a desfăşurat în Insula Şerpilor sisteme de apărare antiaeriană de tipul “Tor-M2” şi “Panţîri”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Direcţiei principale de informaţii al Ministerului ucrainean al Apărării (GUR), Vadim Skibiţki.

“Evaluarea noastră fără echivoc este că Insula Şerpilor reprezintă un obiectiv strategic care va fi utilizat de Federaţia Rusă pentru a controla întreaga parte de nord-vest a Mării Negre”, a spus el.