"Vorbim destul de mult în ultima vreme despre infecţiile nosocomiale şi ştim că o parte a problemei au fost biocidele. Este însă o parte a problemei, după cum regulile de urmat în spitale, după cum lipsa medicilor, toate acestea sunt părţi ale acestei probleme deosebit de complexe", a spus ministrul, citat de Mediafax.

"Dar o parte semnificativă a acestei probleme este infrastructură, infrastructură învechită, infrastructură… când spun infrastructură, spun în special spitale, spitale care au fost în general construite în anii '70 sau înainte de această perioadă, spitale care pun în pericol viaţă pacientului, dar şi pe a medicului, a personalului medical. Investiţiile sunt necesare de mult, investiţiile pe care această ţară le-a făcut în ultimii 25 de ani sunt absolut sumare", a adăugat acesta.

Vlad Voiculescu a vorbit despre un proiect cu Banca Mondială, din 2014, de 250 de milioane de euro, dar din care nu s-a cheltuit nimic. Voiculescu a promis că va debloca acest program , începând cu suma de 180 de milioane de euro care va fi disponibilă pentru investiţii.