Vittorio Colao a transformat Vodafone dintr-un operator de telefonie concentrat pe consumatori într-un lider în domeniul comunicaţiilor convergente.

El a scos Vodafone de pe piaţa din SUA, unde concurenţa este strânsă, a acceptat să-şi fuzioneze operaţiunile din India cu Idea Cellular şi, în urmă cu o săptămână, a anunţat achiziţionarea unor active din Germania şi Europa de Est ale operatorului de cablu Liberty Global, într-o tranzacţie evaluată la aproximativ 18 miliarde de euro.

Anunţul plecării lui Colao vine după ce compania a raportat marţi o creştere cu 1,4% a veniturilor din servicii în primul trimestru din acest an, depăşind estimările analiştilor, care previzionau un avans de 1,1%. Câştigurile de bază au urcat cu 11,8%, la 14,7 miliarde de euro, uşor peste prognoza analiştilor, de 14,6 miliarde de euro.

Pentru 2019, grupul britanic se aşteaptă la o creştere a câştigurilor de bază ajustate de 1-5%.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce includ voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. Vodafone Group are divizii în 26 de ţări, 49 de reţele mobile partenere şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări. AGERPRES