PSD solicită Ministerului Sănătăţii şi Guvernului să ia măsurile necesare pentru preîntâmpinarea răspândirii coronavirusului din China, inclusiv prin campanii de informare a populaţiei privind măsurile de protecţie şi prevenire.

Virusul ucigaș poate lovi în România

“PSD somează Ministerul Sănătăţii şi Guvernul României să ia în serios recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi să ia toate măsurile necesare preîntâmpinării răspândirii coronavirusului din China, inclusiv prin demararea unor campanii de informare a populaţiei privind măsurile de protecţie şi prevenire. Epidemia nu are week-end şi nici nu se împiedică de petreceri şi torturi festive. Şi nici de cele trei afişe din aeroporturi!”, se arată într-un mesaj la social-democraţilor postat, duminică, pe pagina de Facebook.

Ministerul Sănătăţii a anunţat miercuri constituirea unui grup de lucru pentru monitorizarea şi managementul posibilelor infecţii cu coronavirus. Grupul se va întâlni săptămânal sau de câte ori este nevoie.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a trimis direcţiilor de sănătate publică definiţia de caz pentru a putea fi informate unităţile sanitare de la nivel naţional. De asemenea, în colaborare cu MAE, au fost emise atenţionări de călătorie.

Bilanţul epidemiei de pneumonie virală din China a urcat la 56 de morţi şi aproape 2.000 de persoane contaminate, au anunţat duminică autorităţile locale, la o zi după avertismentul lansat de preşedintele Xi Jinping în legătură cu o accelerare a propagării noului tip de coronavirus, informează AFP. Epidemia a ajuns deja în Europa şi în Australia, în pofida măsurilor luate de autorităţi pentru a încerca să limiteze propagarea infecţiilor, anunță Agerpres.