Ministrul Energiei se află la reuniunea informală a miniştrilor Energiei şi Transporturilor din statele membre ale Uniunii Europene, care se desfăşoară la Stockholm, în Suedia.

Acesta a scris pe pagina sa de socializare că procesul de decarbonizare de durată necesită cât mai multe surse de producere a energiei cu emisii scăzute de CO2.

Virgil Popescu spune că decarbonizarea fără energie nucleară nu se poate face

Totodată, Virgil Popescu a subliniat că decarbonizarea fără energie nucleară nu se poate face.

„La reuniunea informală a miniștrilor Energiei și Transporturilor din statele membre ale Uniunii Europene, care se desfășoară, la Stockholm, în Suedia, am fost întâmpinați de Ebba Busch – viceprim – ministru și ministrul Energiei, Afacerilor și Industriilor din Suedia și cu Andreas Carlson, Ministrul Infrastructurii și Locuințelor din Suedia. Le-am transmis un mesaj: pentru un proces de decarbonizare de durată avem nevoie de cât mai multe surse de producere a energiei cu emisii scăzute de CO2. Mai mult chiar: decarbonizare fără energie nucleară nu se poate face”, a scris Virgil Popescu pe Facebook.

Vor fi discutate modalităţile de cooperare între statele UE pentru atingerea ţintelor propuse

De asemenea, ministrul  a mai scris pe reţeaua de socializare că luni şi marţi vor fi discutate modalităţile de cooperare între statele UE pentru atingerea ţintelor propuse în domeniul energiei, dar şi al transportului, „pentru a lăsa o moştenire verde generaţiilor viitoare”.

„Și astăzi și mâine vom discuta despre modalități de cooperare între statele UE pentru a ne atinge țintele pe care ni le-am propus în domeniul energiei, dar și al transportului, pentru a lăsa o moștenire verde generațiilor viitoare”, a completat Virgil Popescu.

Virgil Popescu spune că România trece fără probleme de acest sezon rece

Anterior, Virgil Popescu a asigurat că vom trece fără probleme peste acest sezon rece, ba mai mult, am început deja să ne pregătim pentru iarna viitoare.

„Împreună cu prim-ministrul Nicolae Ciucă am participat astăzi la reuniunea Grupului de Lucru Interdepartamental pentru Securitate Energetică (GLISE).

Depozitele de gaze naturale ale României au aproape 50% grad de umplere, ceea ce asigură necesarul de consum pentru cetățeni și economie. Așa cum am promis, trecem fără probleme de acest sezon rece și am început deja să ne pregătim pentru iarna următoare”, a scris el pe pagina sa de Facebook.