Ministrul Economiei a venit cu detalii despre situația măștilor de protecție aflate la comercializare în România. Acesta a precizat că aceste măști descoperite neconforme au fost retrase deja de pe piață de către ANPC și au fost aplicate și amenzi.

„Așa cum am mai spus, protejarea populației este prioritară. De aceea, românii au dreptul să știe că ne preocupăm de acest aspect și, cu ajutorul celor de la ANPC, supraveghem piața pentru siguranța fiecăruia dintre noi.

Un fost ministru PSD, pe care nu îl recomandă mai nimic, în afară de faptul că a învățat să manipuleze, ca orice social democrat autentic, speculează teama românilor! Să vă fie rușine că faceți asta!

Mesajul meu pentru cetățeni: măștile neconforme au fost retrase de pe piață de către cei de la ANPC și, mai mult chiar, au fost aplicate și amenzi, celor care nu au respectat legea. Nu ascundem sub preș nimic, așa cum sunt obișnuiți social democrații să facă! Românii trebuie să știe că sunt protejați. Și, repet, îi îndemn pe români să caute măști produse în România, pentru că sunt de calitate, sunt autorizate, sunt acreditate şi sunt cele mai bune de pe piaţă!

P.S. Raportul neregulilor constatate și sancționate de comisarii ANPC pleacă spre Parchetul General”, a transmis Ministrul Economiei, Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook.

ANPC: Peste jumătate din măștile de pe piață nu protejează de COVID-19

Amintim că, Ministrul Virgil Popescu a declarat, miercuri, că jumătate dintre măştile aflate pe piaţă nu protejează împotriva COVID, iar Ministerul Economiei va emite un ordin pentru a obliga comercianţii să precizeze acest lucru în cazul produselor neconforme.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a declarat tot miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că populaţia trebuie să se informeze cu privire la măştile de protecţie, iar ANPC trebuie să verifice dacă sunt vândute măşti neconforme.

El a spus că a discutat cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, despre faptul că ANPC a găsit foarte multe măşti neconforme şi a arătat că acestea trebuie retrase şi producătorii amendaţi.

„În paralel, mi-a spus că există între timp destul de mulţi producători în ţară, care produc măşti care pot purta această denumire – măşti de protecţie – şi atunci probabil vor fi acestea mai mult comercializate. Trebuie să facem diferenţa între măşti de protecţie, cum sunt acestea pe care le purtăm noi şi pur şi simplu obiecte cu care poţi să acoperi faţa sau gura, care, sigur, au un grad mult mai redus de protecţie. Populaţia trebuie să se informeze, iar ANPC trebuie să verifice că atunci când se vinde ceva ce se numeşte mască de protecţie să fie mască de protecţie şi nu altceva”, a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.