Europarlamentarul social-democrat Viorica Dăncilă (54 de ani) ar putea ocupa poziţia de premier, potrivit ultimelor discuții din partidul de guvernământ.

Viorica Dăncilă este din oraşul Roşiori de Vede, Teleorman, are diplomă de licenţă la Institutul de Petrol şi Gaze şi a fost profesoară la liceul din Videle.  Are un masterat în Spaţiul public european, Școala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

 În perioada 1988-2009 a fost inginer OMV Petrom. În perioada 2008-2009 a fost consilier judeţean din partea PSD, Consiliul Judeţean Teleorman. Din 2009 este deputată în Parlamentul European. În anul 2015 a fost numită preşedinta Organizaţiei Naţionale de Femei a PSD. Este membră a PSD din 1996.

În cadrul instituţiilor EU acesta a fost lidera delegaţiei deputaţilor europeni români în Grupul S&D, iar în 2017 a fost nominalizată pentru Europarlamentarul anului la categoria Drepturile femeii şi egalitatea de gen şi la  categoria Cercetare şi inovare.

Dăncilă a fost membră în perioada 2009-2014 în delegaţia pentru relaţiile cu ţările din Mashrek (Liban, Palestina, Iordan, Siria, Irak), iar în 2017 membră în Comisia pentru drepturile femeii şi egalitatea de gen şi Comisia pentru agricultură şi dezvoltare rurală.