În ultima perioadă, însă Viorica Dăncilă a început să iasă la rampă și să-și impună punctul de vedere. Aceasta a susținut o remaniere guvernamentală și nu o restructurare, așa cum doreau mai mulți baroni PSD și l-a contrazis pe Liviu Dragnea, de mai multe ori, care a și taxat-o public.

Într-un interviu pentru Adevărul, premierul a spus că exclude o candidatură a sa la alegerile prezidențiale și că ar trebui ca cel care care fi candidat PSD – ALDE să aibă cel mai mare scor în sondaje. Declarația ei poate fi interpretată și în sensul în care aceasta nu-l susține pe Liviu Dragnea, întrucât acesta nu stă deloc bine la cifre. De altel, până în acest moment este devansat serios de Călin Popescu Tăriceanu și Gabriela Firea.

Așadar dacă Lia Olguța Vasilescu a spus de mai multe ori că Dragnea trebuie să fie candidatul PSD – ALDE la prezidențiale, ei bine Viorica Dăncilă produce marea surpriză.

A: Toate aceste întâlniri cu lideri europeni şi internaţionali v-au făcut să vă gândiţi că aţi putea fi candidat la preşedinţie din partea PSD?

V.D.: Nu. Niciodată.

A: Dar bănuiesc că nu excludeţi această variantă în cazul în care partidul o cere.

V.D.: Nu, nici nu se pune problema. Eu deocamdată sunt ocupată cu Guvernul. Vreau să avem o guvernare bună şi să-mi duc mandatul la bun sfârşit.

A: Mai credeţi în ideea unui candidat comun PSD-ALDE la preşedinţie?

V.D.: Este posibil. Aşa cum s-a subliniat în nenumărate rânduri, eu cred că trebuie să candideze cel care va fi cel mai bine clasat în sondaje, dacă vrem să obţinem o victorie la alegerile prezidenţiale. Dar aceste discuţii cred că se vor purta după alegerile europarlamentare.