Aflată într-o vizită la Bruxelles, Viorica Dăncilă a fost pusă la zid fix de cei de la care nu se aștepta. Este vorba despre colegii săi, socialiștii europeni, care au avut grijă să îi aducă reproșuri prim-ministrului României privind ultimele probleme din țară.

Dăncilă a fost trimisă la Bruxelles de Liviu Dragnea și PSD cu o misiune clară: să atenueze tensiunea maximă din Parlamentul European la adresa României și să-i convingă pe foștii săi colegi eurodeputați că justiția și statul de drept din România nu sunt sub atacul partidului – stat.

Europarlamentarii din grupul socialiștilor europeni, familia politică din care face parte PSD, au luat-o la întrebări, miercuri dimineața, pe Viorica Dăncilă pe tema referendumului pentru familie, în condițiile în care premierul le-a prezentat în Parlamentul European versiunea partidului despre justiție și despre mitingul din 10 august.

Cel puțin trei europarlamentari s-au arătat surprinși că în România va fi organizat în octombrie un referendum pe tema familiei tradiționale, în sensul modificării Constituției pentru a interzice căsătoria între persoane de același sex, potrivit G4Media.ro.

”Am auzit că modificarea Constituției pentru a interzice accesul persoanelor de același sex la căsătorie este o cerere a cetățenilor, dar vreau să vă întreb, doamna premier, care este poziția dvs? Care este poziția dvs., vă rog să spuneți clar dacă doriți să rămâneți în linie cu carta fundamentală a drepturilor omului?”,  i-a spus europarlamentarul Virginie Roziere premierului Dăncilă.

”Vreau să discutăm despre un temă pe care nu ați menționat-o, un referendum groaznic pentru familie. Vreau să văd că Partidul Social Democrat din România se poziționează împotriva acestei modificări”, a comentat Lopez Aguilar, un alt europarlamentar.

I-a facut drogați pe românii care au manifestat pe 10 august, a fugit de ziariștii străini, i-a mințit pe colegii socialiști că PSD nu se implică în referendum, a mințit că Iohannis a revocat-o pe Kovesi, iar în loc de ”protestatari” a spus ”protestanți”. Acesta e bilanțul catastrofal al vizitei Vioricăi Dăncilă la Bruxelles, un mini-turneu care ar fi trebuit să-i convingă pe europarlamentari că situația din România e bună.


Te-ar putea interesa și: