Viorica Dăncilă a vorbit miercuri, 3 ianuarie, despre ordonanţa privind amnistia şi graţierea.

Astfel, fostul premier a susținut că actul normativ nu i-a fost cerut de Liviu Dragnea, ci în Comitetul Executiv al PSD. Cererea ar fi venit de la toţi preşedinţii de organizaţii judeţene, inclusiv Marcel Ciolacu.

Viorica Dăncilă a vorbit despre ordonanţa privind amnistia şi graţierea

De asemenea, aceasta a spus și că răspunsul ei a fost unul negativ. Motivul este că vorbise la Bruxelles şi i s-a spus că va fi activat pentru România Articolul 7, în condiţiile în care dă ordonanţa de urgenţă.

Articolul respectiv presupunea tăierea fondurilor europene.

„Să ştiţi că acea Ordonanţă nu mi-a fost cerută de domnul Dragnea în mod expres, acea Ordonanţă a fost cerută în Comitetul Executiv al PSD, de toţi preşedinţii de organizaţii judeţene. Inclusiv domnul Ciolacu a votat acea ordonanţă de urgenţă. M-am văzut singură în faţa tuturor.

Nu am participat la această discuţie între domnul Dragnea şi preşedinţi şi răspunsul meu a fost: NU. De ce?

Pentru am avut foarte multe discuţii cu Bruxelles-ul. Mi-au spus că, în condiţiile în care dau ordonanţa de urgenţă, va fi activat pentru România Articolul 7, ceea ce presupunea tăierea fondurilor europene”, a declarat Viorica Dăncilă.

Amintim că Liviu Dragnea spunea în 2020 că Viorica Dăncilă este cea care a deschis discuţia despre emiterea unei ordonanţe privind amnistia. El susținea că nu i-a cerut niciodată aşa ceva.

Fostul șef PSD spunea că și că Dăncilă „se trezea foarte des vorbind” despre faptul că nu îl va graţia. Acest lucru ar fi avut loc în ciuda faptului că el nu intenționa să facă o astfel de cerere, spunea Dragnea.

Fostul premier a vorbit și despre situația din PSD

Fostul premier a vorbit despre mai multe subiecte importante pentru scena politică. De exemplu, aceasta a susținut că Marcel Ciolacu va fi candidatul Partidului Social Democrat la alegerile prezidențiale.

În acest context, i-a transmis urări de succes. Totodată, a indicat că rezultatul alegerilor poate fi influențat și de modul în care a fost percepută activitatea lui Ciolacu în diverse județe.

În privința sprijinului din partea partidului, fostul premier a indicat că Ciolacu ar putea primi susținerea pe care a meritat-o. Totuși, aceasta a mai spus că vor exista și județe care nu-l vor sprijini.