Tensiunea crește între PNL și PSD! Ce-au de împărțit Mihai Tudose și Nicolae Ciucă?

Tensiunea crește între PNL și PSD! Mihai Tudose, fost premier al României, susține ferm că Nicolae Ciucă, actualul lider al PNL, nu este potrivit pentru lumea politică, „nu-i din filmul ăsta”.

Din punctul lui de vedere, dacă PNL nu va câștiga alegerile europarlamentare, Nicolae Ciucă nu va mai fi preşedintele PNL. Ba mai mult, el nu-l vede candidat la alegerile prezidențiale din 2024.

„Nu, nu sunt prieten cu domnul Ciucă. Nu îmi place modul lui de a face politică, dânsul nu-i pentru chestia asta, după opinia mea.

Nu-l văd politician pe domnul Ciucă fiindcă nu-i din filmul ăsta. O viaţă a făcut altceva.

Nu îl văd candidat la prezidențiale. Dacă PNL iese prost la alegerile europarlamentare, domnul Ciucă nu va mai fi preşedintele PNL, hai să fim serioşi!”, a declarat Mihai Tudose în cadrul unei emisiuni TV de pe Prima News.

Mihai Tudose
SURSA FOTO: Facebook, Mihai Tudose
Nicolae Ciucă
SURSA FOTO: Facebook, Nicolae Ionel Ciucă

Despre Mihai Tudose

Mihai Tudose este un politician român și fost prim-ministru al României. A fost membru al Partidului Social Democrat (PSD).

A absolvit Academia de Studii Economice din București cu o diplomă în Finanțe-Bănci. A urmat cursuri de management la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București. Înainte de a intra în politică, Mihai Tudose a avut o carieră în domeniul bancar și în mediul de afaceri. A lucrat în funcții de conducere la diverse bănci și companii.

A devenit cunoscut la nivel național odată cu intrarea pe scena politică. A ocupat funcții importante în cadrul PSD. Mihai Tudose a fost desemnat prim-ministru al României și a depus jurământul pe 29 iunie 2017. A demisionat în ianuarie 2018, în urma unor tensiuni în interiorul PSD. După demisia sa din funcția de prim-ministru, Mihai Tudose a continuat să fie implicat în activități politice.

Despre Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă a avut o carieră militară înainte de a intra în politică. A absolvit Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” și a avansat în carieră până la gradul de general de brigadă. Nicolae Ciucă a intrat în politică, după încheierea carierei militare.

A fost numit în funcția de consilier prezidențial pentru securitate națională în timpul mandatului președintelui Traian Băsescu. A fost numit ministru al Apărării Naționale în Guvernul României în perioada 2015-2016.

Nicolae Ciucă a devenit prim-ministru interimar în decembrie 2020, în urma demisiei Guvernului condus de Ludovic Orban. A fost desemnat ulterior ca prim-ministru al României și a depus jurământul pe 23 decembrie 2020. Nicolae Ciucă a fost membru al Partidului Național Liberal (PNL) în timpul mandatului său de prim-ministru al României.