Guvernul adoptă în şedinţa de luni noi măsuri în vederea realizării „Cartierului pentru Justiţie”, a declarat premierul Viorica Dăncilă. Prim-ministrul a mandat ministerul condus de Ana Birchall să iniţieze demersurile pentru exproprierile, proiectarea şi execuţia necesară proiectului.

„În şedinţa de astăzi adoptăm noi măsuri în vederea realizării ‘Cartierului pentru Justiţie’, un proiect aşteptat de mult timp şi care reprezintă una din măsurile asumate prin programul de guvernare 2018 – 2020. Printr-o hotărâre de Guvern aprobăm programul de reconversie funcţională a acestui obiectiv de investiţii cu potenţial strategic pentru dezvoltarea Capitalei. De asemenea, mandatăm Ministerul Justiţiei să iniţieze demersurile pentru efectuarea procedurilor de expropriere, proiectare şi execuţie necesare pentru demararea acestui proiect”, a spus Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a adăugat că acest „Cartier pentru Justiţie” va asigura sediile instituţiilor aparţinând sistemului judiciar, iar schema funcţională a acestuia va avea în vedere regruparea spaţiilor destinate instanţelor de judecată şi Parchetelor de pe lângă acestea, cu sediul în Bucureşti, precum şi a altor instituţii din sistemul judiciar.