Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că aşteaptă de la noul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, să găsească soluţii care să rezolve cât mai urgent problemele sistemului informatic al cardului de sănătate.

“Modul în care au fost gestionate problemele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate este inacceptabil. De asemenea, este intolerabilă atitudinea dispreţuitoare faţă de pacienţi şi medici a celor responsabili să explice oamenilor de ce sistemul informatic din Sănătate nu funcţionează, dar şi să găsească soluţii pentru remedierea problemelor. Am decis schimbarea preşedintelui interimar al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, Răzvan Vulcănescu, şi la propunerea ministrului Sănătăţii l-am desemnat preşedinte pe Vasile Ciurchea, un om care a mai lucrat în sistem şi care a implementat cardul naţional de sănătate. Aştept de la noul preşedinte soluţii care să rezolve cât mai urgent problemele din sistemul informatic din Sănătate şi împreună cu ministrul Sănătăţii să acţioneze pentru creşterea calităţii serviciilor medicale şi accesul mai bun al pacienţilor la medicamente”, a declarat Viorica Dăncilă în deschiderea şedinţei de guvern.

Premierul a adăugat că una dintre misiunile noii conduceri a CNAS este “să se asigure că fondurile alocate Sănătăţii sunt cheltuite eficient”, în condiţiile care, a subliniat ea, este o instituţie-cheie în cadrul sistemului de sănătate din România.