Astfel, Rovana Plumb a anunțat că organizația pe care o conduce o va susține pe Viorica Dăncilă în lupta internă pentru șefia partidului, dacă aceasta se decide să candideze.

„Dacă doamna preşedinte Viorica Dăncilă va candida la funcţia de preşedinte PSD, organizaţia de femei, pe care o cunoaşteţi, întotdeauna unită şi solidară, cu siguranţă va vota pentru Viorica Dăncilă. Noul preşedinte al PSD trebuie să fie o persoană puternică, fermă, care să ştie care sunt paşii următori pentru PSD, format din noi, din toţi membrii, care am înţeles votul dat pe data de 26 mai. Sigur că se analizează în continuare şi sunt convinsă că doamna Viorica Dăncilă va putea face faţă”, a afirmat Plumb, după întâlnirea femeilor social-democrate cu premierul Viorica Dăncilă.

Rovana Plumb a mai spus că nu candidează la congresul partidului pentru niciuna dintre funcţii.

Săptămâna viitoare, potrivit ei, se va stabili calendarul de acţiuni până la congres, menţionând că organizaţia de femei va solicita un număr mai mare de delegate la congres, „în conformitate cu prevederile statutare, dar şi cu faptul că organizaţia de femei reprezintă 45 la sută din numărul total de colege şi colegi care reprezintă PSD”.