Premierul Viorica Dăncilă a cerut joi să fie demişi purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Daniel Osmanovici, precum şi directorul instituţiei, Răzvan Vulcănescu, în urma declaraţiilor făcute miercuri de purtatorul de cuvânt al CNAS. Întrebat în legătura cu situaţia în care ar muri oameni din cauză că sistemul care gestionează cardurile de sănătate este blocat de 17 zile, Daniel Osmanovici a declarat pentru RFI că ”oamenii mor oricum, și cu, și fără sistem”. „Acum dacă a picat sistemul se întâmplă cele mai mari nenorociri de pe planeta Pământ în România?”, s-a mai întrebat Osmanovici.

Ulterior, Daniel Osmanovici a încercat să se scuze pentru declaraţiile sale şocante: „Am greșit. Mi s-a părut atât de revoltătoare speculația jurnalistului că din cauza blocajului temporar al platformei online ar putea muri oameni, încât am reacționat într-un mod total nepotrivit și lipsit de empatie. Pentru cine are răbdarea să asculte declarația mea va înțelege mai bine”.

„Am văzut declarațiile purtătorului de cuvânt de la Casa Asigurărilor de Sănătate, ceea ce arată că nu are ce căuta în această funcție, de aceea solicit ministrului Sănătății demiterea purtătorului de cuvânt al Casei Asigurărilor de Sănătate și a directorului Casei Asigurărilor de Sănătate. Nu vom accepta niciodată ca un funcționar public, un om care deține o anumită funcție să aibă astfel de cuvinte pentru cetățeni”, a declarat joi Viorica Dăncilă.