Unul dintre cele mai importante subiecte pentru români, potrivit tuturor cercetărilor sociologice, este cel al Sănătății. Fiind și campanie electorală, Viorica Dăncilă nu ratează șansa și promite construirea de noi spitale.

„Dincolo de creşterea salarială pe care acest Guvern a făcut-o pentru personalul medical, pentru medici, trebuie să avem în vedere şi aparatura necesară, trebuie să avem în vedere construcţia de noi spitale, trebuie să creăm cadrul necesar, astfel încât medicii să poată să-şi desfăşoare activitatea ”, a afirmat premierul.

Viorica Dăncilă nu a lansat totuși niciun termen de execuție pentru aceste spitale, cum nu a adus în discuție nici spitalele regionale promise în campania din 2016.

Cu privire la spitalul din Sălaj, Dăncilă a adăugat că a avut o discuție cu președintele Consiliului Județean, Tiberiu Marc, care i-a transmis că spitalul se află în proces de modernizare cu fonduri județene și europene

„I-am asigurat pe toţi că au sprijinul Guvernului, având în vedere că anul acesta Guvernul a alocat cele mai mari fonduri pentru Sănătate şi Educaţie”, a mai declarat Dăncilă.