"Aş vrea să subliniez preluarea de către Ministerul Economiei a pachetului majoritar de acţiuni la Şantierul Naval Mangalia. Este o reuşită importantă a statului român pentru că permite control asupra unui obiectiv industrial de importanţă strategică la Marea Neagră. Pentru prima dată în ultimii 28 de ani, statul român a preluat controlul asupra unui obiectiv strategic industrial. Parteneriatul dintre Ministerul Economiei, prin Şantierul Naval 2 Mai, şi grupul olandez Damen va revitaliza activitatea şantierului şi va face posibil ca la Mangalia să se realizeze produse importante, nave cu valoare adăugată mare care produc un plus şi pentru economia locală şi pentru economia naţională şi care permit, de asemenea, integrarea pe orizontală a altor operatori economici din România", a afirmat prim-ministrul, în debutul şedinţei Guvernului. 

Ministerul Economiei a anunţat luni că a finalizat tranzacţia în urma căreia preia pachetul majoritar de 51% la şantierul DMHI Mangalia. 

Dăncilă a vorbit şi despre situația inundațiilor din țară din ultima vreme. 

„Avem în continuare în atenție situația provocată de inundațiile din ultimele luni. Au fost puternic afectate mai multe comunități, au fost distruse case, poduri și alte obiective. Am oferit ajutor imediat cetățenilor și am intervenit pentru refacerea infrastructurii regionale și județene. Acum oferim comunităților locale din 28 de județe fondurile necesare pentru refacerea infrastructurii din interiorul localităților afectate de inundații. Sumele necesare fiecărei localități au fost solicitate de către autoritățile publice locale și vor fi asigurate din fondul de intervenție la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018”. 

Dăncilă a anunțat că recompensele financiare în cazul sportivilor de performanță vor fi majorate, conform Agerpres.

„Vom aproba astăzi și criteriile de acordare a premiilor și recompenselor financiare care pot fi acordate sportivilor de performanță și înaltă performanță, antrenorilor și celorlalți participanți. Sportivii români ne reprezintă în lume și merită aprecierea noastră. Vom majora substanțial premiile pentru competițiile sportive”, a adăugat premierul.