Ministrul interimar al Muncii, Violeta Alexandru, a oferit detalii despre o situaţie gravă pe care a întâlnit-o în sistemul pe care l-a preluat, odată cu venirea la minister. Ea se referă la accesul la informaţiile privind activitatea oamenilor în domeniile în care au activat, totul având legătură cu starea critică a arhivei.

În plus, Violeta Alexandru a dat asigurări că lucrează intens la îmbunătăţirea Legii Pensiilor, iar săptămâna viitoare ar trebui să prezinte un material legislativ pe această temă.

„Lucrăm la îmbunătăţirea acestei legi. Sunt multe, săptămâna viitoare o să avem un material pe acest subiect. Sunt decizii ale Curţii Constituţionale care trebuie să aibă corespondent în legislaţie. Sunt o serie de aspecte, nu aşa de multe cum la început îmi solicitau mesajele de la cetăţeni, pentru că am putut constata, mergând în teren, intrând în subiect, că de fapt avem probleme de management în acest domeniu.

De fapt avem o problemă de sistem. Şi când spun asta mă refer la o situaţie gravă pe care am preluat-o. Mă refer la accesul la informaţii despre activitatea oamenilor în domeniile în care au lucrat. Faptul că la aceste informaţii se ajunge greu pentru că avem o stare critică a arhivei, că oamenilor nu li se comunică suficient legat de ce sporuri, în ce condiţii se încadrează într-o grupă sau alta”, a declarat Violeta Alexandru, invitată la postul public de televiziune.

Banii sunt în buget. Cresc pensiile

În aceeaşi emisiune, ministrul interimar al Muncii a confirmat că pensiile vor creşte de la 1 septembrie, arătând în schimb cu degetul spre PSD, care întreţine un sentiment de frică printre pensionari.

Întrebată de moderator dacă pensiile vor creşte cu 40% de la 1 septembrie, Violeta Alexandru a răspuns: „Cresc pensiile”.

„Aşa este legea. (…) Îmi pare rău, trebuie să o spun: PSD întreţine această frică, PSD întreţine întrebările încontinuu pe acest subiect. Dimpotrivă, banii sunt în buget. (…) Cresc pensiile. Este lege în vigoare. Da, vom creşte pensiile”, a declarat Violeta Alexandru la TVR 1, fiind pentru prima dată de la preluarea mandatului când oficialul de la Muncă afirmă acest lucru.