Bucureştiul are nevoie de ordine, a declarat vineri ministrul Muncii, Violeta Alexandru, la învestirea noului prefect al Capitalei, Traian Berbeceanu.

Anunțul Violetei Alexandru

„Cetăţenii trebuie să ştie că au în Instituţia Prefectului şi în prefect un om care apără legea, care nu se lasă înduplecat (…) de niciun fel de influenţă a niciunui cerc de interese, grupuri interlope şi alte asemenea grupări care au ajuns să facă legea în Bucureşti. Bucureştiul are nevoie de ordine şi dumneavoastră puteţi asigura acest lucru”, a spus Violeta Alexandru, la ceremonia de învestire a lui Berbeceanu.

Ea a adăugat că Bucureştiul are nevoie ca deciziile să se ia cu transparenţă şi să fie comunicate permanent oamenilor.

„Bucureştenii au nevoie de încredere, iar dumneavoastră, domnule Berbeceanu, aveţi reputaţia unui om în care oamenii corecţi din această ţară pot avea încredere. Vă rog să restabiliţi încrederea oamenilor, a tuturor bucureştenilor care-şi văd de treabă, a tuturor bucureştenilor care au văzut că unii se strecoară pe lângă lege şi au diverse avantaje”, a mai spus Alexandru.

Prezent la ceremonie, primarul general ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat că Bucureştiul are o problemă de siguranţă publică, iar noul prefect este persoana potrivită pentru a o rezolva, în coordonare cu toate instituţiile din domeniu.

Probleme urgente în București

„Există două probleme urgente pe care trebuie să le rezolvaţi – alegerile parlamentare vor avea loc peste cinci săptămâni, trebuie organizate în cele mai bune condiţii şi, mai presus de toate, în colaborare cu Primăria Generală şi cu instituţiile din subordine, trebuie să rezolvăm criza sanitară acută în care ne aflăm şi vă asigur că o să aveţi în mine un partener – ne vom apuca de lucru imediat după învestire”, a menţionat Nicuşor Dan.

Noul prefect al Capitalei, Traian Berbeceanu, a depus vineri jurământul de învestitură. La ceremonie au fost prezenţi ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, şi primarul general ales al Capitalei, Nicuşor Dan. Traian Berbeceanu a fost numit în funcţia de prefect al municipiului Bucureşti printr-o hotărâre de guvern publicată joi seară în Monitorul Oficial. Berbeceanu îl înlocuieşte în funcţie pe Gheorghe Cojanu.