Nicuşor Dan, primarul general ales al Capitalei, a vorbit, joi seara, despre tensiunile din ultimele zile dintre USR şi PNL, precum cele de la Timişoara, unde s-a ajuns deja la ultimatumuri.

Într-o intervenţie la Digi24, Nicuşor Dan a fost întrebat de Cosmin Prelipceanu dacă are emoţii pentru majoritatea PNL-USR care ar trebui să-l susţină în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

“Nu am niciun fel de emoție pentru majoritatea care va guverna Bucureștiul”

Primarul ales a declarat că a avut până acum discuţii foarte constructive atât cu cei din echipa de consilieri a PNL, cât şi cu cei din echipa de consilieri a USR-PLUS. În plus, Nicuşor Dan afirmă că nu are emoţii privind eventuale tensiuni între aceste formaţiuni politice, pentru că există un acord, un program politic comun, iar Bucureştiul “e într-o situație foarte gravă”.

“Nu. Sunt două lucruri cumva separate, după cum știți, peste două săptămâni o să avem alegeri parlamentar și sunt dezbateri uzuale în campaniile electorale care sunt la nivel național. La nivelul Municipiului București eu am avut discuții foarte constructive și cu cei din echipa de consilieri a PNL-ului și cu cei din echipa de consilieri a USR-PLUS, am fost azi cu toți la învestirea primarului Sectorului 6 care, iată, a putut să fie învestit.

Acolo am discutat și cu consilierii PNL și cu consilierii USR-PLUS de la Sectorul 6. Nu am niciun fel de emoție pentru majoritatea care va guverna Bucureștiul cu atât mai mult cu cât am semnat cu toții un acord politic, avem un program politic comun și orașul e într-o situația foarte gravă”, a precizat Nicuşor Dan.

“Declaraţiile sunt cumva firești într-o campanie electorală”

Viitorul primar general al Capitalei spune că declaraţiile agresive din aceasă perioadă sunt normale, având în vedere că se apropie alegerile parlamentare, însă în Bucureşti “lucrurile sunt foarte clare, foarte senine”. Nicuşor Dan arată că nimeni nu-şi permite să facă astfel de jocuri politice după ce au fost învestiţi de bucureşteni, notează digi24.ro.

“Una sunt declarațiile, care sunt cumva firești într-o campanie electorală din care mai sunt cinci săptămâni, și alta este situația la București. Vă spun că am avut discuții foarte bune și cu consilierii USR-PLUS și cu consilierii PNL și înțeleg că și ei au avut între ei tipul ăsta de discuții.

În București lucrurile sunt foarte clare, foarte senine, ca să spun așa, și mai mult, orașul e într-o situație gravă și nu ne permitem să facem jocuri politice după ce am fost învestiți de bucureșteni”, a mai precizat Nicuşor Dan.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea