Cel care a declarat acest lucru este chiar purtătorul de cuvânt al Companiei de Autostrăzi. Reprezentantul CNAIR susține că până în anii 2011-2012, societatea românească ni nu și-ar fi dorit construirea de drumuri de mare viteză.

”Cei care vor să protesteze, protestează, cei care vor să muncească, muncesc. Este un semnal de alarmă tras nu numai la adresa Guvernului, e un semnal de alarmă tras la adresa întregii societăți. Construcția unei autostrăzi nu ține doar de Guvern sau de un partid sau altul. Ține de noi ca societate”, a susținut purtătorul de cuvânt al CNAIR, întrebat despre proteestul ”România vrea autostrăzi”.

Astfel, Alin Șerbănescu susține că până prin 2011 – 2012 românii au fost cel puțin rezervați la ideea ca țara noastră să construiacă drumuri de mare viteză.

”În primul rând, trebuie să ne dorim să avem autostrăzi. Acum 15 ani, societatea românească a avut o dezbatere, dacă avem nevoie de autostrăzi sau nu. Ne aducem aminte că a fost și un ministru la un moment dat care a zis că va face tot posibilul pentru a le scoate românilor din cap ideea de autostradă. Se întâmpla undeva prin 2006. A mai fost un alt ministru al transporturilor care a zis că sunt suficiente drumurile naționale și nu ne trebuie autostrăzi. Ne-am lămurit că ne trebuie autostrăzi prin 2011-2012”, a spus el.

”Deci, în opinia dumneavoastră, până în 2011, România nu și-a dorit autostradă”, a mai fost el întrebat.

”Nu știu dacă și-a dorit sau nu. Practic, nu a știut dacă își dorește un anumit tip de drum de mare viteză”, a fost răspunsul.