O nouă analiză prognozează numărul zilelor lucrătoare din sectorul în aer liber din SUA și câștigurile anuale care ar putea fi pierdute, dacă lumea nu reușește să încetinească încălzirea globală.

Condiţii infernale pentru angajaţii care muncesc în aer liber

Raportul, citat de Huffington Post, concluzionează că, dacă schimbările climatice continuă necontrolate, numărul de zile în care cei care muncesc în aer liber, în SUA, expuși la temperaturi ridicate, ar putea să crească de patru ori până la mijlocul secolului.

Câștigurile anuale de până la 55,4 miliarde de dolari ar fi puse în pericol. Și ar veni cu inechități uriașe. Din cei aproximativ 32 de milioane de lucrători în aer liber din Statele Unite, peste 40% nu sunt albi.

Intitulat „Prea cald pentru a lucra”, raportul se bazează pe analiza nonprofit din anul 2019 privind căldura extremă alimentată de climă. Combinând prognozele cu zile de căldură extremă cu datele recensământului, organizația a calculat numărul de zile de lucru în aer liber și salariile care ar putea fi pierdute în diferite scenarii de încălzire.

Recomandări pentru angajatori

Se estimează că statele din sud, inclusiv Louisiana, Florida și Texas, precum și marii producători agricoli precum California, vor fi printre cele mai afectate.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor recomandă angajatorilor să limiteze și chiar să oprească lucrările în aer liber când temperaturile ating anumite limite extreme, dar aceste linii directoare nu sunt aplicabile.

Noul raport susține atât acțiuni climatice agresive, cât și mai multă siguranță la locul de muncă pentru a proteja angajații de riscurile unor boli provocate de căldură.

Sursa foto: Pexels.com