Vestea momentului pentru 5,7 milioane de români! Hârtia respectivă, denumită „Formular de selecție ofertă”, va fi primită de către cei care plăteau prețuri reglementate la finalul anului trecut. Clienții care vor primi acasă acest formular în plic, odată cu factura aferentă lunii ianuarie, vor avea de făcut o alegere:

  • prima alegere este acceptarea unei oferte concurențiale ale actualului furnizor;
  • a doua alegere este schimbarea furnizorului;
  • ultima alegere este să nu facă nimic. Astfel, aleg cea mai costisitoare soluție, cea de a rămâne și de a plăti prețul de serviciu universal de la vară.

Formularul poate fi accesat Aici.

Vestea momentului pentru 5,7 milioane de români

În acest context, Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a elaborat un nou ordin. Așadar, cei 5,7 milioane de clienți care nu au facut nicio alegere până acum vor plăti direct energia la prețul din cea mai bună ofertă concurențială a furnizorului lor, până la jumătatea anului sau până aleg să facă o alegere. Trebuie menționat că alegerea poate fi făcută oricând în acest interval de timp.

De asemenea, oamenii vor primi acest „Formular de selecție ofertă” odată cu factura consumului pe luna ianuarie. În cazul în care un client alege să nu facă nimic, acesta va plăti în continuare prețul din cea mai bună oferă concurențială a furnizorului, chiar dacă nu este aleasă, scrie economica.net.

Totuși, dacă un client nu alege ceva până în data de 30 iunie, acesta va plăti prețul de serviciu universal. Aceasta este cea mai costisitoare dintre opțiunile oferite de către formularul respectiv.

Este demn de menționat și că acest formular de ofertă va fi trimis în fiecare lună, până în iunie.