Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a vorbit despre schimbările vremii din următoarea perioadă. Potrivit acesteia, în următoarele zile vremea se răcește radical, iar precipitațiile ar putea fi prezente în cea mai mare parte a țării.

Totodată, ea a mai precizat că temperaturile maxime vor ajunge la 17 grade, iar cele minime chiar 1 grad.

”De vineri putem să vorbim de o răcire a vremii, comparativ cu zilele anterioare, în cea mai mare parte a țării. Ne apropiem de ceea ce ar fi normal pentru sfârșitul lunii octombrie. Temperaturile maxime vor fi între 10 și 17 grade Celsius și minime între 1 până la 9 grade Celsius, în general. În depresiunile din estul Transilvaniei sau zona montană înaltă vom înregistra frecvent temperaturi negative”, a declarat Elena Meteescu, la DC News.

Precipitații în aproape toată țara

Elena Mateescu a mai adăugat că ploile nu vor lipsi și vor fi prezente în aproape toată țara. De asemenea, la munte vin ninsorile, iar vântul se va intensifica în următoarele zile.

”Trebuie să luăm în considerare că este posibil să discutăm și de precipitații în cea mai mare parte a țării, cantități care local să acumuleze 15-20 litri pe metrul pătrat. În zona montană înaltă, vineri și sâmbătă precipitații mixte, noaptea predominant ninsori și ceea ce este foarte important, trebuie să luăm în considerare și intensificările de vânt”, a mai adăugat directorul ANM.

Mai aveam câteva zile de căldură

Potrivit meteorologilor, ultima săptămână a lunii octombrie, 26.10.2020 – 02.11.2020, temperaturile se vor menține mult mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile estice şi sud-estice.

În ceea ce privește regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice şi la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Astfel, până la scad temperaturile, mai avem câteva zile în care ne vom putea bucura de puțin soare.