Potrivit ANM, vremea se menţine caldă la sfârşitul lunii octombrie, dar nu scăpăm de precipitaţii.

20 grade în Capitală

Astfel, luni, vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere al temperaturilor, în cea mai mare parte a ţării. În cursul zilei, vor mai fi înnorări şi, îndeosebi în regiunile estice, va mai ploua. Noaptea, cerul va deveni variabil, ploi slabe vor mai fi doar izolat, în nord-estul extrem, dar în zonele joase de relief, pe alocuri, se va semnala ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat.

Legat de temperaturile maxime, acestea se vor încadra între 13 grade în nordul Moldovei şi 21 de grade în regiunile sudice – sud- vestice, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 5 şi 12 grade.

În Capitală pe de altă parte, cerul va mai avea înnorări în prima parte a intrevalului, când trecător va mai ploua, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, iar temperatura maximă va fi de 18…20 de grade, iar cea minimă de 8…9 grade.

Cum va fi vremea la final de octombrie

În ultima săptămână a lunii octombrie, 26.10.2020 – 02.11.2020, temperaturile se vor menține mult mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile estice şi sud-estice.

În ceea ce privește regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice şi la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.