Facturile vor veni mai rapid

Compania Hidroelectrica a anunțat că a făcut ajustări complexe de soft pentru a se adapta la modificările legislative și va emite facturile pentru consumul de energie electrică al românilor într-un ritm mai rapid. Aceasta a permis companiei să se apropie de situația de plată curentă.

Astfel, în iunie, Hidroelectrica a reușit să emită facturile pentru consumul de energie electrică din ianuarie, februarie și martie 2023, cu doar câteva zile de diferență între ele. În urmă cu patru zile a început să emită facturile pentru consumul din aprilie 2023. Acum, compania se pregătește să emită facturile pentru consumul din luna mai 2023, proces care va începe din noaptea de vineri spre sâmbătă.

„Facturile Hidroelectrica pe luna mai 2023 vor începe să fie emise din noaptea de vineri spre sâmbătă şi vor ajunge la clienţii companiei”, a precizat consilierul președintelui directoratului Hidroelectrica, Bogdan Buciu, vineri, pentru Antena 3.

De reținut că, restanțierii pot opta pentru eșalonarea sumelor, pe o perioadă de șase luni. Totodată, facturile Hidroelectrica pot fi plătite într-un interval destul de larg, de 45 de zile în cazul clienților casnici, respectiv de 30 de zile în cazul consumatorilor non-casnici, perioade pentru care nu sunt percepute penalități.

Eșalonarea se solicită online, prin completarea unui formular tip, sau direct la sediile sucursalelor. Hidroelectrica ocupă a treia poziție în topul furnizorilor de energie electrică din țara noastră.

Clienții pot plăti în rate factura

În ceea ce privește plata în rate a facturilor, Hidroelectrica a anunțat cu câteva luni în urmă că dacă suma de plată este prea mare, clienţii pot să achite factura și în rate, dar trebuie să depună o cerere.

Aceasta trebuie trimisă la adresa de mail esalonari@hidroelectrica.ro sau poate fi depusă în format fizic la sediile sucursalelor Hidroelectrica precum și la sediul central. Plata va fi făcută în maximum şase rate lunare.

Hidroelectrica a debutat pe 12 iulie 2023 pe Piaţa Reglementată a BVB şi a intrat la tranzacţionare sub simbolul H2O. Preţul pe acţiune stabilit în cadrul IPO a fost de 104 lei (21 euro), ceea ce oferă companiei o capitalizare de 46,77 miliarde lei (9,45 miliarde euro).

Compania a încheiat cu succes cea mai mare ofertă publică iniţială (IPO) realizată vreodată pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), într-o operaţiune care a atras în total 9,28 miliarde lei (1,87 miliarde euro).