Potrivit şefului guvernului ungar, pentru prima dată în ultimele decenii poporul ungar a 'absolvit' în sens financiar, iar statul, companiile şi cetăţenii au acţionat cu responsabilitate pentru a lua decizii mature şi a le pune în practică.

''Am ieşit din pădure şi ne este foame de succes'', a spus Orban, în discursul rostit la complexul Varkert Bazar din Budapesta.

Şeful cabinetului de la Budapesta a mai declarat că în anii următori obiectivul Ungariei va fi ca ''oricine munceşte să poată să îşi atingă obiectivele''.

''Iată de ce reducerile fiscale pentru familiile cu cel puţin doi copii vor creşte şi va fi lansată o schemă de subvenţionare a construcţiei de locuinţe. Salariile medicilor de familie vor creşte, vor fi construite noi creşe şi va fi lansat un nou sistem de educaţie vocaţională. În plus, elevii vor avea mese gratuite la şcoală'', a afirmat premierul Ungariei.

Sute de mii de unguri care lucrează vor fi ajutaţi, în timp ce creşterea economică şi sporirea competitivităţii vor fi menţinute, a încheiat el.

AGERPRES