Mihaly Varga a subliniat totuşi faptul că guvernul ungar nu a adoptat încă o poziţie oficială cu privire la amploarea şi durata pachetului, pentru că negocierile nu au început încă. Varga, ministru fără portofoliu în guvernul Orban, a mai spus că este dificil de spus cât de mult vor dura negocierile. "Important nu este să ajungem la un acord, ci să ajungem la un acord bun", a spus Mihaly Varga într-un interviu acordat postului public de radio MR1, adăugând că negocierile ar putea demara la vară, dar este dificil de avansat o dată precisă.

Separat însă, premierul ungar Viktor Orban a spus că Ungaria poate să-şi plătească datoriile şi fără asistenţa FMI, adăugând că recenta decizie a Comisiei Europene de a ridica suspendarea fondurilor europene pentru Ungaria este un succes imens.
"Am fi fericiţi să demarăm un ciclu corect de negocieri însă condiţiile pentru acest lucru nu au fost create încă. Poate vor fi la începutul lunii iunie când Parlamentul va modifica legea de funcţionare a Băncii centrale. Avem încredere că discuţiile vor progresa rapid după aceea", a spus Viktor Orban într-un interviu acordat postului public de televiziune m1.

Guvernatorul Băncii centrale a Ungariei (NBH), András Simor, a spus că lipsa unui acord pentru o linie de credit de la FMI ar putea costa Ungaria 75-100 miliarde de forinţi în fiecare trimestru.