Noul director general al Provident Financial România, în vârstă de 37 de ani, are o experienţă de peste 13 ani în grupul britanic Internaţional Personal Finance (IPF), ocupând diferite funcţii de management în departamentele de operaţiuni, dezvoltarea afacerii şi contact centre din cadrul filialei din Ungaria a grupului. În ultimii doi ani, Viktor Boczán a condus departamentul de operaţiuni din Ungaria, compus din aproape 3.200 de angajaţi şi agenţi.

Viktor Boczán îl înlocuieşte pe Ivo Kalik, care a condus din iulie 2012 filiala din România şi a coordonat extinderea operaţiunilor în Bulgaria, unde IPF a demarat activitatea în toamna anului trecut folosind infrastructura şi resursele de management din România. Ivo Kalik va coordona din poziţia de director general, alături de o echipă din care fac parte şi trei români, extinderea IPF în Spania, unde grupul se aşteaptă să emită primele împrumuturi la începutul lui 2015. Pe lângă Viktor Boczán, boardul Provident Financial România este compus din doi britanici şi şase români.

Valoarea împrumuturilor acordate de filialele IPF din România şi Bulgaria s-a ridicat la 68,4 milioane de euro (55,9 milioane de lire sterline) în prima jumătate a acestui an, în creştere cu 26% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013, în timp ce veniturile celor două companii au fost de 45,3 milioane de euro (37 de milioane de lire sterline).

Compania are în prezent peste 307.000 de clienţi în România şi ţinteşte un portofoliu de 500.000 de clienţi activi în următorii 5 ani.

Provident Financial România este o instituţie financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naţionale a României şi face parte din grupul britanic Internaţional Personal Finance (IPF), unul dintre cei mai importanţi furnizori de credite la domiciliu din Europa. Grupul are 2,6 milioane de clienţi în şapte ţări din Europa Centrală şi de Est, precum şi în Mexic. AGERPRES