Lansarea oficială a Dacia Duster în cadrul Salonului Auto de la Geneva s-a desfăşurat azi, cu începere de la ora 15.45, şi a fost transmisă în direct de capital.ro. „Produsele Dacia nu se mai adresează doar celor cu venituri limitate, au devenit achiziţii inteligente”, s-au lăudat oficialii Dacia, scoţând în faţă preţul de pornire de numai 10.500 de euro al noului Duster.

0-48543-imag0074.jpgAutomobile Dacia va deveni un constructor auto generalist, a declarat pentru Mediafax directorul general al companiei, Jerome Olive, care a apreciat că „viitorul Dacia începe o dată cu modelul Duster”.

„Dacia are în România tot ce trebuie pentru industria automobilului, şi toate meseriile specifice domeniului. Pornind de la design şi producţia vehiculelor, până la logistică şi activitate post vânzare”, a spus Olive, prezent la lansarea Duster de la salonul auto de la Geneva. El a adăugat că România este pentru grupul Renault, proprietarul Dacia, a doua ţară ca importanţă după Franţa.

 

Şeful Dacia se aşteaptă la o stagnare a pieţei auto din România, în acest an. „Desigur, noi sperăm ca piaţa auto să crească, însă totul depinde de evoluţia programului «Rabla»”, a spus el.

0-48542-imag0015.jpgConsum de 5,1litri la suta de kilometri

„La început Dacia se adresa celor cu venituri limitate, acum produsele Dacia sunt achiziţii inteligente”, spune Beatrice Foucher, product manager Dacia. „Dacia se descurcă la fel de bine în off-road ca şi pe şosea”, spune aceasta.

Consumul Dacia Duster va fi de 5,1 litri la suta de kilometri.