Conform AutoBild, Dacia reprezintă un puternic accelerator al vânzărilor grupului Renault pe piața vest-europeană, iar francezii vor să exploateze din plin succesul acestei „fiice din blocul estic”. Încă de anul viitor gama Dacia se va îmbogăți cu mai multe noi modele.
În primăvara lui 2012, la Geneva Motor Show va fi prezentat modelul de serie Lodgy, urmând ca în toamnă, cel mai probabil în cadrul expoziției auto de la Paris să apară și noul Logan, mai mare și mai arătos decât cel actual și construit pe o platformă nouă. Sfârșitul lui 2012 va aduce și primele informații despre modelul Popster, un monovolum mai mare decât Lodgy, asemănător ca dimensiuni cu Renault Espace, care va fi declinat și într-o variantă pentru transportul mărfurilor (van).
Anul 2013 va debuta cu lansarea unui face-lift al modelului Sandero, pentru ca în vară să apară și o nouă interpretare a actualului Logan Pick-Up. Până la finalul lui 2013 ar trebui să apară pe piață și succesorul modelului Logan MCV.
Un an mai târziu, în 2014, este programat un face-lift al SUV-ului Duster, dar și o variantă pick-up a acestui model.
Jurnaliștii germani menționează pentru 2015 apariția înlocuitorului pentru Sandero și a unei mașini chiar mai mici decât acesta, pentru ca, în 2016 să fie lansată o mașină complet nouă de dimensiuni medii. Ofensiva din următorii cinci ani a Dacia se va încheia cu un SUV care va înlocui Duster, în 2017.
Din nefericire, multe dintre aceste vehicule vor purta doar marca românească, însă vor fi asamblate în uzine din afara Uniunii Europene.
Prețurile viitoarei game Dacia*:

Citadine – 6.500 euro
Sandero – 8.000 euro
Logan II – 9.000 euro
Popster – 9.000 euro
Lodgy – 9.500 euro
Duster Pick-Up – 10.000 euro
MCV – 10.000 euro
Sedan – 12.000 euro
Duster – 12.000 euro

* prețuri minime estimative pentru Europa Occidentală (modelele construite la Mioveni ar putea costa mai puțin pe piața autohtonă)
Sursa: Autobild