Axa nu a dezvăluit care a fost valoarea tranzacţiei, precizând însă că aceasta ar urma să-i provoace o pierdere excepţională de aproximativ 40 de milioane de euro, care fi contabilizată în rezultatele pe 2013. Finalizarea tranzacţiei depinde de obţinerea aprobărilor necesare din partea autorităţilor de reglementare.

Divizia din Ungaria a grupului Axa are 120 de angajaţi şi ocupă locul 13 în topul companiilor de asigurări de viaţă din Ungaria. În primele nouă luni ale acestui an societatea a realizat o cifră de afaceri de 31 milioane de euro, veniţi în proporţie de peste 90 din activităţile de asigurări de viaţă.

Comparativ, divizia ungară a Vienna Insurance Group ocupă locul 9 în topul companiilor de asigurări de viaţă şi în primele trei trimeste a generat o cifră de afaceri de 115 milioane de euro.

La finele lunii noiembrie, Axa a decis să iasă de pe piaţa din România prin vânzarea activităţilor sale de asigurări de viaţă şi economisire către Astra Asigurări.

Grupul AXA este lider mondial în domeniul asigurărilor şi administrării de active, cu 160.000 de angajaţi care deservesc 102 milioane de clienţi în 57 de ţări.

În 2012, cifra de afaceri a Grupului, raportată pe bază IFRS, s-a ridicat la 90,1 miliarde de euro, iar câştigurile raportate pe bază IFRS la 4,3 miliarde de euro.

SURSA: Agerpres