Furnizorii care sunt gata pentru noua generatie de conferinte bazate pe Internet Protocol, IP, sunt increzatori in extinderea pe scara larga a serviciilor de tipul videoconferintelor.
Cei mai mari producatori pe plan mondial de produse software si servicii de videocoferinte au anuntat cresteri spectaculoase ale cererii de astfel de solutii.
Englezii au fost primii care au dat tonul, dupa 11 septembrie, oamenii de afaceri din Marea Britanie orientandu-se din ce in ce mai mult catre organizarea de sedinte virtuale in detrimentul calatoriilor cu avionul. De castigat au avut compania de telecomunicatii British Telecomunications PLC, BT, care a anuntat o crestere a folosirii sistemului sau de video-conferinte cu peste 85 de procente, de la 11 septembrie incoace, in timp ce rata conferintelor audio a crescut cu aproape 30%.
Si conducerea WorldCom Inc. pentru zona Europa Centrala si de Est a sesizat acelasi fenomen, fara sa ofere insa date concrete.
Nici nemtii nu au facut exceptie, aceleasi declaratii venind din partea companiei de telecomunicatii Deutsche Telekom AG, DT, care s-a confruntat cu o avalansa de cereri de instalare a sistemelor de videoconferinta, din partea oamenilor de afaceri germani.
In acest context mondial, SoftExpert, o firma dezvoltatoare de software din Craiova, si-a lansat noul website: www.soft-expert.com. Cei interesati pot gasi aici un serviciu romanesc de videoconferinta. Acesta permite celor care viziteaza site-ul sa comunice atat video, cat si audio. Programul in sine se descarca de pe site, iar utilizarea sa nu este deloc dificila.