Un greu din USR, despre conflict de interese și trafic de influenţă

Manuela Mureşan, membru USR și președinte al CGMB, a vorbit despre „trafic de influenţă” și „conflict de interese”, într-o înregistrare transmisă de dcnews.ro

„Ședințele nu au fost publice și nu au fost anunțate nicăieri. La ele a participat doar un grup restrâns de persoane apropiate de Manuela Mureșan, Președinta Comisiei de Cultură PMB, iar miza mecanismului este crearea unui finanțari de 60.000.000 de lei pe an pentru call-uri de proiecte, rezidențe artistice etc”, transmite sursa menționată.

Ce este spus în înregistrarea respectivă?

„În vederea elaborării mecanismului respectiv, se va forma o comisie. Aici putem lucra noi să vedem cine ar fi bine să facă parte din această comisie. Eu am pus la pocneală trei rânduri ca să vă faceţi o imagine. Mecanismul va fi elaborat până la data de … un termen prin care noi să impunem Direcţiei de Cultură să facă acest mecanism. În general, toate proiectele trebuie puse în dezbatere publică. Cum mecanismul obligatoriu trebuie pus, am zis hai să încercăm să fentăm, să nu punem proiectul ăsta. Adică în momentul în care ne întreabă lumea da de ce nu e în dezbatere publică…”,  spune Manuela Mureşan în înregistrate, către cei care participă la şedinţă.

Cele spuse de către Manuela Mureşan nu se termină aici. Aceasta vorbește despre „conflict de interese” și „trafic de influență”.

„Ce spuneţi în partea a doua… nu decidem alţii decât cei care suntem în acest zoom cine va face parte din această comisie şi care va fi mecanismul. Adică eu nu vreau să decidă nici primarul, nici consilierii generali, nici Direcţia Culturală cine va face parte din această comisie. (…) Riscăm la un moment dat să intrăm în conflict de interese sau, Doamne fereşte, eu cum sunt şi consilier general, trafic de influenţă. Scrieţi caietul de sarcini pe care-l puneţi în licitaţie cu dedicaţie, deci cam pe aici ar fi dacă s-ar întâmpla, Doamne fereşte, lucrul ăsta. Deci indiferent ce se stabilieşte aici, lucrul ăsta trebuie să fie clar şi să-l evităm, să nu păţim, Doamne fereşte, unele grave de tot”, completează Manuela Mureşan.