Astfel, de la orele 21.00, sâmbătă, mașinile și angajații Romprest au reușit să se apuce de colectarea deșeurilor. De aseara și până astăzi de dimineață lucrările continuă non-stop, scrie EVZ.

Munții de gunoaie de pe străzile Sectorului 1 au început deja să dispară, deși Primăria Sectorului 1 nu a făcut absolut nimic pentru a rezolva situația sau pentru a plăti o parte din facturile restante, așa că nu este clar cât va mai continua această acțiune.

De menționat este faptul că acțiunea este una temporară, iar serviciul este în risc de a se bloca din nou dacă contractorul, adică Primăria sectorului 1 prin Consiliul Local nu-și achită facturile restante.

Clotilde Armand nu poate depune plângere penală

Avocatul Adrian Cuculis a vorbit despre situația gunoaielor din Sectorul 1 și explicat ce pot face părțile implicate din punct de vedere legal. Potrivit acestuia, primarul Clotilde Armand amenință că vrea să dea compania în judcată pentru șantaj, deși nu există niciun șantaj în acestă situație.

Totodată, acesta a mai adăugat că edilul nu răspunde nimănui la întrebări, lucru care ar putea însemna că nu cunoaște foarte bine lege.

„Doamna Clotilde nu răspunde nimănui, i-am adresat și eu mai multe întrebări și exact aceeași este atitudinea: nu răspundem, nu ne interesează. Probabil că nu cunoaște legea. (…) Pot fi suspendate în anumite cazuri serviciile de utilitate publică, însă nu în situația asta. În condițiile în care există o sentință definitivă și ea nu este pusă în executare de către primărie, pot fi suspendate serviciile de utilitate publică. (…) Adevărul este undeva la mijloc”, a spus Adrian Cuculis la Aleph News.

În ceea ce privește șantajul precizat de Clotilde Armand, avocatul susține că primarul Sectorului 1 nu are delco dreptate și nu poate depune niciun fel de plângere.

„Singurul lucru corect pe care l-a spus primarul Sectorului 1 este acela că are posibilitatea să ceară retragerea autorizației și respectiv licenței companiei Romprest. Nu are dreptate și nu se poate depune plângere pentru șantaj, nu există șantaj acolo”, a explicat Adrian Cuculis.